Igår hölls den årliga Luleå Business Awards, som enligt ryktet nu har blivit en av landets bästa näringslivsgalor, där vi hyllar framgångsrika entreprenörer och förebilder i Luleå-området. På bilden ovan öppnar Matz Engman, VD Luleå Näringsliv akt 1. Priserna haglade tätt under förmiddagen i Kulturens Hus. Här kan du läsa mer om vilka som fick priser. 

Key note speaker, Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande i IKEA-konsernerns moderbolag och utöver det aktiv i ett flertal andra styrelser, föreläste om vikten av kundfokusering. Han tog bl.a. upp ett talande exempel om ett läkemedelsföretag som han besökte och slogs av att de närmaste parkeringsplatserna till huvudingången endast var till för koncernledningen. Kundparkeringen låg 100 meter bort… inte särskilt kundfokuserat. Förra årets talangfulla Idol-deltagare från Luleå, Anna-Sofia Monroy, sjöng och spelade vackert för oss i mellanakterna.

Efter ett trevligt förmingel på Yours kommunikationsbyrå startade galan på kvällen i Coop Arena där resterande priser skulle delas ut. I år var det totalt 850 sittande gäster!! Som alltid lika proffsigt arrangerat med överraskningar som exempelvis fem till synes svävande trumslagare högt upp i luften, hemlig gästartist i form av Nanne Grönvall och en fantastisk trerätters-meny av stjärnkocken Tommy Myllimäki.

Här är några av mina vimmelbilder från kvällen. Hoppas vi ses där nästa år!