Fredag 25 sept bjöd Företagarna Norrbotten in till Företagens dag i Älvsbyn med avslutande galafest på kvällen. En dag då årets företagare ska utses bland 15 nominerade framgångsrika företag i hela Norrbotten. Inbjudna gäster var företagare, finansiärer och beslutfattare. Jag deltog för att låta mig inspireras av dessa framgångsrika företagare och knyta lite nya kontakter.

Älvsbyhus AB, Polarbröd AB  och Älvsby kommun bjöd in till studiebesök. Jag valde möjligheten att få en rundvandring i Älvsbyhus fabrik. Det var väldgit intressant att se hur modul för modul sätts samman till ett färdigt hus där allt ingår med ett vältrimmat team av personal. T.o.m grunden gjuts i moduler och levereras från fabriken. Det var svårt att inte bli imponerad.

Under festen på kvällen utsågs Fällkniven AB, Boden till årets företag och får nu representera Norrbotten vid en final i Stockholm i Blå hallen den 9 oktober.

Juryns motivering:

Ett genuint familjeföretag, startat 1984, som har utvecklats till en av världens främsta tillverkare av knivar. Ett kontinuerligt utvecklingsarbete i samarbete med bland andra Luleå Tekniska Universitet har medfört ett världsrenommé hos såväl enskilda brukare som stora krävande kunder på en mycket krävande exportmarknad. Att få leverera knivar till USA:s försvar är det inte många som klarat av.

Peter Hjortberger är dessutom mycket engagerad i utvecklingen av det lokala och regionala företagandet.

Vi gratulerar Fällkniven AB till framgången och vinsten!!

Några bilder från dagen och kvällen: