I veckan var det dags för DI:s Gasellträff i Luleå igen. Det är tredje gången Crearo Utveckling deltar och det är lika intressant varje gång. Syftet med DI Gasell är att stödja och uppmuntra svenskt näringsliv och företagare som vågar satsa för att växa. Det är ett bra tillfälle att knyta nya affärskontakter och träffa framgångsrika entreprenörer.

DI kan du läsa om kriterierna som företagen måste uppfylla för att kunna bli nominerad. En riksomfattande uttagning till årets Gasellföretag i Sverige görs varje år. Inför Gasellträffen i Luleå hade två företag nominerats: Behaviosec, som nyttjar användarens beteende vid användning av sin dator eller mobil för personlig identifikation.  Tjänsten används redan av de större bankerna m.fl. Den andra kandidaten från denna region var Sustainalube som uppfunnit ett oljefritt och miljövänligt smörjmedel till industrin. Efter att båda företagen pitchat sitt företag och blivit grillade av en panel på scenen var det Sustainalube som vann äran att fortsätta tävla i Gasellsprånget att bli årets Gasell i Sverige. Grattis Christian Olsson m.fl till vinsten att gå vidare i tävlingen.

Under träffen blev jag kort intervjuad av DI:s utsände reporter och hamnade i den tryckta versionen av DI tillsammans med företagarvännen Keith Sivenbring på Arnquist & Sivenbring. Kul!